Nieuws

Ontwerp een veilig woon-werkgebied voor Achtersluispolder

11 februari 2019
Hoe ziet de Achtersluispolder er in de toekomst uit? De Ontwerp Veilige Omgeving (OVO) heeft een ontwerpwedstrijd opgezet. De opdracht hiervoor is om een ontwerp te maken voor het noord-oostelijke deel van de Achtersluispolder als veilig woon-werkgebied.

Lees verder

Minister Ollongren op bezoek in Achtersluispolder

7 februari 2019
Minister Kajsa Ollongren is donderdag 7 februari op bezoek in de Achtersluispolder. Bij Broedplaats De Hoop in Zaanstad lanceert zij de zogenoemde Financieringsfaciliteit Binnenstedelijke Transformatie. Deze landelijke regeling biedt kortlopende geldleningen om de voorfase van woningbouwprojecten op oude bedrijventerreinen te financieren. Zo kan sneller gestart met de bouw van nieuwe woningen en wordt het woningtekort aangepakt.

Lees meer

Maquette Haven-Stad te bekijken op Hembrugterrein

20 december 2018
Met ongeveer 80.000 woningen en een gelijk aantal arbeidsplaatsen verrijst aan de Zaan- en IJ-oevers in de komende decennia een nieuw deel van de metropoolregio van een grootte die vergelijkbaar is met een stad als Leiden (maar liefst 650 hectare, exclusief het water). Bestaande delen van het havengebied worden de komende decennia getransformeerd naar hoogstedelijke woon-werkwijken van de 21e eeuw. Het draait niet alleen om wonen en werken, maar om het realiseren van een stad met alle bijbehorende voorzieningen zoals scholen, sport, kunst en cultuur, recreatie en groen.

Lees meer

 Tony’s Chocolonely naar Zaanstad

30 november 2018
Tony’s Chocolonely wil zich vestigen in Zaanstad. De chocoladeproducent wil in Pakhuis de Vrede op de Achtersluispolder het hoofdkantoor vestigen en een chocoladefabriek realiseren. Het geheel moet voor publiek toegankelijk worden, zodat bezoekers de hele productieketen van boon tot reep kunnen beleven.

Lees meer

Adviesgroep Achtersluispolder denkt mee over participatie

21 juni 2018
In de participatieaanpak van MAAK.Zaanstad is afgesproken om per MAAK gebied een Adviesgroep in te stellen. Hierin zijn het college en de gemeenteraad, maar ook bewoners en ondernemers uit het gebied vertegenwoordigd. De Adviesgroep kan gevraagd en ongevraagd advies geven over het proces van de participatie.

Lees meer           Extra inloop op Sluispolderweg

21 juni 2018
Momenteel wordt hard gewerkt aan het perspectief en de strategie voor de Achtersluispolder. In april hebben we hiervoor input opgehaald tijdens de bijeenkomst bij Benecke. Nu nodigen we u uit om mee te denken hoe we deze input gaan verwerken en hierop uw reactie te geven. 

Lees meerAchtersluispolder in Nieuwsuur

7 juni 2018
Nederland wil tot 2030 1 miljoen nieuwe woningen bouwen. Maar waar moeten die komen, als we het groen willen sparen? Nieuwsuur zocht het uit. 

Bekijk de uitzendingNieuwe betoncentrale als sleutel tot de circulaire stad

7 mei 2018
Op het bedrijventerrein Achtersluispolder bouwt het Nederlandse bedrijf Rutte Groep een nieuwe betoncentrale. Als eerste ter wereld zijn zij erin geslaagd een machine te bouwen die grind, zand en cement terug kan winnen uit beton en daarmee opnieuw beton kan maken. De vondst is van belang omdat de productie van beton zeer veel CO2-uitstoot veroorzaakt.

Lees het artikelVerslag bijeenkomst Hembrugterrein

10 maart 2018
Het Hembrugterrein is misschien wel de beste plek om te onderzoeken hoe de woon/werkstad die Zaanstad wil zijn in de eenentwintigste eeuw gestalte zal krijgen. Ook de plek waar een gezonde economische ontwikkeling en de circulaire economie vorm kunnen krijgen. Vandaar dat Zaanse Geluiden hier met een groep stakeholders en geïnteresseerden bijeen kwamen om te kijken wat daarbij belangrijk bij is. 

Lees het verslagGa naar Zaanstad.nl