Ondernemers willen gesprek over plan en planning

Wat zijn de gevolgen van de uitspraak van Raad van State over het Omgevingsplan Hembrugterrein voor de Achtersluispolder?

18 juni 2019
De Raad van State heeft op 30 april uitspraak gedaan over de beroepen die waren ingediend tegen het omgevingsplan voor de herontwikkeling van het Hembrugterrein. Op basis van de bezwaren die een aantal bedrijven hadden in relatie tot het mengen van werken en wonen heeft de Raad van State besloten het omgevingsplan te vernietigen. De uitspraak heeft geen directe gevolgen voor de ontwikkeling van de Achtersluispolder, maar wel indirecte.

Net als het Hembrugterrein wil Zaanstad de Achtersluispolder ontwikkelen tot een gemengd werk- en woongebied. We kunnen leren van de bezwaren die bij bedrijven speelden en van hoe het gesprek daarover met de betrokkenen was. Samen met de Adviesgroep Achtersluispolder (3 ondernemers uit de Achtersluispolder, 4 raadsleden en 2 wethouders) kijken we hoe we het gesprek in de Achtersluispolder relevant kunnen maken, zodat de ondernemers tijdig kunnen meepraten.

Ondernemers willen gesprek over plan en planning

Ondernemers in de Achtersluispolder hebben tot op heden aangegeven vooral het gesprek aan te willen gaan op basis van een plan en een planning. De uitspraak van de Raad van State over het Hembrugterrein was aanleiding om met elkaar te bespreken waarover en hoe we eerder met elkaar het gesprek kunnen hebben. Voor de zomer zal de adviesgroep hiervoor opnieuw bij elkaar komen.


Foto van gebouwen op het Hembrugterrein

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl