Ontwerpwedstrijd Veiligheid Achtersluispolder

Van zwevende paden tot permanente tijdelijkheid

Ontwerpwedstrijd Veiligheid Achtersluispolder

Van zwevende paden tot permanente tijdelijkheid


14 juni 2019
Het landelijke netwerk Ontwerp Veilige Omgeving werkt aan de ruimtelijke kwaliteit én aan de veiligheid van Nederland. Het netwerk heeft voor het tweede jaar op rij een prijsvraag ingesteld over het ontwerpen van een veilige omgeving, het dit jaar de Achtersluispolder als casus.

Zes teams deden mee aan aan de ontwerpwedstrijd voor de Achtersluispolder. Doel was een visie te geven op een veilig ontwerp van de Achtersluispolder. In het gebied speelt een viertal veiligheidsvraagstukken waarop in het ontwerp antwoord moest worden gegeven: externe veiligheid, sociale veiligheid, waterveiligheid en verkeersveiligheid. 

Winnaar bekend op 21 juni

De teams hebben hier elk op hun eigen inspirerende wijze invulling aan gegeven. De oplossingen werden onder meer gezocht in zwevende paden, micropolders, een plotting placemaker en permanente tijdelijkheid. De jury heeft de ontwerpen op 17 mei beoordeeld en is heeft drie genomineerde winnaars gekozen. De genomineerde winnaars zijn uitgenodigd om op vrijdag 21 juni hun ontwerp te presenteren op het WeMakeThe.City festival. Dan wordt ook de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Foto van het verkeer in de Achtersluispolder

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl