Zaanstad enthousiast over bouwplannen Tony's Chocolonely Achtersluispolder

Zaanstad enthousiast over bouwplannen Tony’s Chocolonely Achtersluispolder

 
9 april 2020
Tony’s Chocolonely wil het Rijksmonument De Vrede met bedrijfshal van Lotgering transformeren naar Tony’s Chocolonely Chocolate Circus (TCCC). Een chocoladefabriek met een achtbaan en een nieuwe hoofdkantoor, samen met horeca en een winkel. Ook is er ruimte voor bedrijven die eenzelfde ambitie en missie nastreven. Het college van gemeente Zaanstad is enthousiast. Maar stelt wel voorwaarden. Het Rijksmonument moet geheel behouden blijven, inclusief de silo. Ook moeten er aanvullende manieren van vervoer komen om de verwachte drukte aan te kunnen, zoals vervoer over water. Komende maand gaan de plannen naar de gemeenteraad.

“Met het TCCC nemen we bezoekers mee langs elke stap van de keten. En we vragen aandacht voor onze missie: samen chocolade 100% slaafvrij maken”, aldus Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman.

Werkgelegenheid en toerisme

De komst van TCCC naar Zaanstad levert naar verwachting rond de 600 banen op. En het geeft een impuls voor het toerisme in de Zaanstreek.

Planning

Als de gemeenteraad positief reageert, start Tony’s Chocolonely met de officiële aanvraag van de vergunning. Tony’s verwacht nog dit kalenderjaar de vergunning voor de Vrede aan te vragen. De bouwvergunning voor de fabriek volgt in 2021. Volgens planning is de bouw in 2023 klaar.

impressie van  Tony's Chocolonely Chocolate CircusImpressie van Tony's Chocolonely Chocolate Circus

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl