Projecten en Ontwikkelingen

Thorbeckeweg 

De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor de woongebieden Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. Ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

Maar de verkeerssituatie is op dit moment niet al te best. Dagelijks staan er files, en de doorstroming van het openbaar vervoer en het fietsverkeer is stroef. 

Daarom gaat de Thorbeckeweg op de schop. De verkeersdrukte wordt aangepakt, de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd, evenals het openbaar vervoer, en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt. 

Lees meer over de aanpassing Thorbeckeweg


Fietsroute Dam tot Dam

De Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en Zaanstad willen samen een fiets- en wandelroute maken van de Dam in Zaandam naar de Dam in Amsterdam. Onderweg kunnen reizigers genieten van mooie uitzichten over het IJ, de Zaan en het Noordzeekanaal. Een deel van deze route wordt in 2023 en 2024 aangelegd.

Lees meer over de Dam tot Dam fietsroute


Achtersluispolder Circulair

Duurzaamheid zal een centrale rol krijgen in de visie voor de transformatie van de Achtersluispolder. Een van de centrale doelstellingen is circulaire gebiedsontwikkeling. Hiervoor bestaan grote kansen vanwege de diversiteit in grondstoffenstromen binnen het gebied en de ontwikkeling naar een werk- en woongebied.  Metabolic en C-creators zijn gevraagd een verkenning te maken van de mogelijkheden voor circulaire gebiedsontwikkeling op de ASP.

Lees de visie op circulaire gebiedsontwikkeling

Maakgemeenschap de Hoop

De voormalige kartonfabriek op het Barndegat wordt op dit moment door een groep enthousiastelingen van de Crealisatie Coöperatie (CC) klaargestoomd tot een uniek modulair atelierdorp ‘De Hoop’.

De CC is een overkoepelende organisatie die op verschillende locaties in de rafelrand tussen Amsterdam en Zaandam plekken bouwt en ontwikkelt waar mensen samen kunnen wonen en werken. Wij verbinden creatieven met bedrijven en initiatieven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en maken nieuwe stappen in de ontwikkeling van de creatieve rafelrand industrie.

Lees meer over Maakgemeenschap De Hoop

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl