Projecten en Ontwikkelingen

Thorbeckeweg 

De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor de woongebieden Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. Ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

Maar de verkeerssituatie is op dit moment niet al te best. Dagelijks staan er files, en de doorstroming van het openbaar vervoer en het fietsverkeer is stroef. 

Daarom gaat de Thorbeckeweg op de schop. De verkeersdrukte wordt aangepakt, de veiligheid voor fietsers wordt verbeterd, evenals het openbaar vervoer, en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt. 

Lees meer over de aanpassing Thorbeckeweg


Fietsroute Dam tot Dam

Maakgemeenschap de Hoop

De voormalige kartonfabriek op het Barndegat wordt op dit moment door een groep enthousiastelingen van de Crealisatie Coöperatie (CC) klaargestoomd tot een uniek modulair atelierdorp ‘De Hoop’.

De CC is een overkoepelende organisatie die op verschillende locaties in de rafelrand tussen Amsterdam en Zaandam plekken bouwt en ontwikkelt waar mensen samen kunnen wonen en werken. Wij verbinden creatieven met bedrijven en initiatieven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en maken nieuwe stappen in de ontwikkeling van de creatieve rafelrand industrie.

Lees meer over Maakgemeenschap De Hoop

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl